POINTS WORTH SHARING

POINTS WORTH SHARING

Пред-Новогодишни въпроси, цитати и размисли

Пиша този пост на 11-и ден от 11-и месец в 11:11 часа.

Коледният Дух започва да ме завладява. Време за размисъл и вглъбяване. Изпращането на Старата и честването на Новата Година е ритуал, който далеч не служи само за отброяване на годините, а по-скоро за да предизвиква равносметка. Споделям няколко цитати, размисли и въпроси, които предразполагат ПРЕД-новогодишно. 

ВИНАГИ Е СЕГАit is always nowВеднага се сещам за мисълта на анонимен монах - “няма никакъв смисъл да се ядосваш за нещо което е минало, нито пък за нещо което предстои”. Ако от малки сме закърнявани с този основен закон на реалността в която живеем, живота ни би бил поне с няколко процента по-щастлив. Грижейки се за развитието на собствената ни осъзнатост - практикувайки хигиена и на ума - ние си гарантираме повече щастие. Осмислянето на “ВИНАГИ Е СЕГА” може и да стане интелектуално, но то се разбира през физическото тяло и само тогава се превръща в начин на живот. Виждала съм го. 

Ако все още изпитвате резистентност към сегашното време, запитайте се какво всъщност ви кефи повече - РЕАЛНОСТТА, СПОМЕНИТЕ или ПЛАНОВЕТЕ ЗА БЪДЕЩЕТО? Aко с единия си крак сте стъпили в бъдещето, а с другия в миналото,  получава се, че сега пикаете над настоящото. 

ПРОДАЙ СЪРЦЕТО СИ heart businessПопулярното заслужава внимание. Ако разглобиш частите от които е съставено, в него винаги ще намериш народна мъдрост, която си заслужава да откраднеш. След обективен размисъл над казаното от Jay-Z (не съм почитателка на музиката му, признавам), намирам полезен  урок. Ако вложиш цялото си сърце в нещо и то стане яко, продай го. Хората са готови да платят за нещо, което харесват и обичат. 

Така че, мили сродни души, крайно време е да престанем да изпитваме неудобство, да искаме пари за нещо, в което сме вложили сърцето си. 

ПРАВИЛОТО НА ДЕСЕТТЕ ХИЛЯДИ ЧАСАconsistency winsВ книгата “Изключителните”, американския журналист Майкъл Гладуел, подпирайки се на различни психологически изследвания, доказва че Практиката винаги печели, за разлика от Таланта. Моцарт не е бил гений. Първият признат оригинален шедьовър той пише на 21 години. Едва след натрупване на 10 годишен опит в композирането на опери и оперети, рамо до рамо с баща си.

Същото е и за готвенето, язденето на кон или практикуването на друг спорт, или практикуването на чуждестранен език, или което и да е друго занимание. Правете нещо 10  000 часа и се убедете сами - станали сте виртуоз.

Законът за победата на Последователността над почти всичко останало е доказан и в областта на личните отношения. Спомнете си за този един човек, който е успял да завладее сърцето ви, само и единствено, благодарение на продължително последователно упорстване. 

ПОВЕЧЕТО ОТ ИДЕИТЕ МИ СА ХАЛЮЦИНАЦИИ

hallucination idea

Когато човек си направи подобна равносметка, дошло е време да спре наркотиците.LT change experiment now

В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА

lapin

Този заек ми е много симпатичен, въпреки че не знам как точно се е появил в тетрадката ми, а още по-малко какво точно ми казва. Но вече съм приела, че в бележниците, които си водя се появяват разни неща, понякога и по-ясни...Например, преди време, когато отворих един от дневниците си, с изненада открих на една от страниците следния надпис “како, пишеш с гъза си”.

КОМЕНТАРИ (0)

КОМЕНТИРАМ


Add a new comment:

Разрешени тагове: <b><i><br>