ПРЕДИЗБОРНИ КАМПАНИИ I

ПРЕДИЗБОРНИ КАМПАНИИ I

За Бог, 1 милион, умирай трудно с канабис, лукчета и кибрит
и не силовият генерал

Тръгвам на целенасочена разходка- любопитно ми е аджъбъ, как политическите партии са избрали да похарчат едни пари, за да общуват с мен в предизборната си борба за гласове. 

Влизам в София идвайки от Пловдив, летището, или някой от източните кварталите, с така прекрасните имена, Дружба и Младост. Като начало, два са ОБРАЗИТЕ които ме стряскат.

Първо, е образът на БОГ, изигран не от Морган Фрийман за съжаление, и не по  кината...Действието се развива на Цариградско шосе - ежедневно хиляди пристигащи или излизащи от София хора, зависи от коя страна ще гледате, се наслаждават на редуващите се, малки портретни визии на главния актьор Волен - с побелели коси, благ поглед и нищо божествено. Няма да се напъвам да коментирам - вече са ме изпреварили. Бивша колежка, Дарина Узунова се пита: “А, бе не е ли подсъдно да използваш бог за рекламно лице?”Бог Волен

АТАКА, БОГ и Волен!? Аха, виждате логиката, нали? Интересно Г-то какво е? Ще им подскажа - за да има ритъм пак с три букви...За вашата наслада, широкоекранната версия на едноименния филм:Бог Волен билборд

Ще завърша със случай №11 с още един цитат на Градинко, който философски констатира в социалната мрежа: “трагедията на човечеството е, че искаме да ни управлява бог, а разполагаме само с хора. И то какви само хора!

Вторият стряскащ е Фаталния №13 България без цензура

Първата МУ поява е в квадратен формат - стряска ме начина, по който са резнали темето на Бареков - дали не е знак? За края на един приключенски роман... После, образът изниква пред мен, дълъг и висок, издига се над всички билборди и сгради...Някак си и той отгоре, обещава един милион работни места - как точно ги е изчислил - все едно говори за бестселър...Липсата на работни места - това ли е топ приоритета на България? На билборда се откроява с главни букви изречението БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА ДЪРЖАВАТА С ГРИЖА ЗА НАРОДА. Светкавично разбирам, че този определено не играе бог, влязъл е само в ролята на ДЪРЖАВАТА.ББЦ един милион

На ниво Плиска, баш пред Била има палатка - нещо раздават. Между другото, ПЛИСКА е станал политически епицентър - разпънати на кръстопът, седят представители, някои на живо, други не, на поне 6 политически партии. За сега. 

№9 ГЕрБ ми обещава стабилна държава. Кебапчета няма.герб рекламни материали Сега е ерата на символиката в комуникацията на партиите. Символите за стабилна България, в ръцете на Герб са: голям кибрит, средно голям балон, НО сребърен моля, бонбон тип лукче, увит пак в сиво имитиращо сребристо, плакат със Б.Б. на трибуна, който, сочи с пръст (много селски навик, бе!!!) и брошура. На корицата й, горе в дясно, нещо ми пречи да я захвърля в боклука. Окото ми прочита ГЕРБ available on the APP STORE. Какво по дяволите ще прави ГЕРБ в магазин за дигитални приложения? ГЕРБ available in app storeЕстествено от брошурата не става ясно! Само е загатнато, все едно видиш ли, то се подразбира. В палатката на ГЕРБ пред БИЛА, двете усмихнати хлапета, които раздават символите на СТАБИЛНА България и те нищичко не знаят. ГЕРБ сергияЩе трябва да потърся, значи отговора сама. Ето как, Герб вече ме въвлякоха в една по-дълбока комуникация...Взех си поне кибрит- за камината - да се топля през зимата като спре тока - така е в Лозен - най-голямото село на Балканите -тока спира - много сме, а ЧЕЗ е стара...затварям скобата, че ми стана студено. Та, търсейки онлайн информация, за да разплета загадката “ГЕРБ available on app store”, прочитам: “От ГЕРБ пускат и 3D плакати с образа на Борисов, които напомнят за картичките с анимационни герои, които събираха децата в началото на века. Цветанов е на мнение, че тази кампания ще допринесе "младите и модерните" да излязат и да гласуват на 5 октомври.” Още един, който се прави на герой от “началото на века” и иска да говори на младите днес!? Ало...аз не ви разбирам, а моето детство все пак е било през 80-те. Намигащи плакати така и не открих, отдъхнах си. Но в онлайн магазина, Герб имат нещо което са нарекли ОФИЦИАЛЕН AR APP”. Давам “ок” на install, и Герб ми иска разрешение да имат достъп до моята камера, микрофон, снимки...Заради разследването се жертвам. Вече разбирам защо е AUGMENTED, и защо е REALITY. От стандартната на пръв поглед брошура (кой ще заблуждават тия, бе!), от снимката на трибуната, Б.Б. оживява, където и да си - в сладкарницата, в парка, в банята, там където твоята реалност е. И гласът му те отвежда във времена където вече всички ние сме “по-нормални, по-добри, по-човечни...”. ОЛЕ! Качеството на изпълнението - пак нямам сили да коментирам.

Ей, много писах за ГЕРБ, но те са толкова интересни. А не споменах дори за химн номер 2 “Герб ти си надежда, в теб е нашата вяра”. Ей, много са хитри тия в Герб, вижте сега какво се получава - като добавиш и химн №1 (ГЕРБ СИ ИМАТ ДВА ХИМНА), където се пее за любов ("до последен дъх ще съм с теб любов") то отвсякъде си става ВЯРА, НАДЕЖДА и ЛЮБОВ. Каква ловка сугестия само - Вяра, Надежда и Любов с песен.

ГЛАС НАРОДЕН #19 май са объркали хедлайн-а. Възможно ли е да е печатна грешка... Не трябва да е “избирай трудно”, а УМИРАЙ ТРУДНО. И са забравили да сложат номер 3. Не се хващайте точно за 3, може и 4- не се сещам за коя година Светльо Витков се явява на избори. Референцията с Брус Уилис е толкова театрална, усмихвам се. умирай трудно глас народен и канабисИ тук се крие изненада - фона на номер 19 е листо от канабис. За малко се зарадвах. Ето някой, който може да има стратегия как да накара младите да гласуват - с една по-адекватна позиция и отношение към тревата. Ако имаш кауза, която смяташ ще направи живота на определени хора по-приятен - не може да го показваш толкова несериозно... Умирай Трудно с Канабис. Жалко. Не мога да разбера, как точно в тези тежки времена, някой има време и пари така скъпо да се шегува. 

№16 НОВА АЛТЕРНАТИВА Веднага започва да не ми звучи точно. Ако смисълът на думата "алтернатива" е същия за мен, както и за тези от номер 16, тогава бидейки избора от двете възможни решения, кое е второто решение и с кой тайно се сравняват? Още с името ме объркаха. Да видим и думата НОВА. Да е нова, да е нова, е колко да е нова?! Да управлява генерал...Военен, който ти говори за НЕ силова държава - звучи съмнително. Притесниха ме с името, после с позицията си. Не ми е комфортно.нова алтернатива с не силов генерал

 А тези лентички с текста “купуването и продаването на гласовете” имат същия ефект като текста на кутиите за цигарите “тютюнопушенето убива”. Доказано е, работи против “каузата”.

В продължението очаквайте ГРАЖДАНИНЪ на №22 и всички други, които се изпречкат в публичното ми пространство. Оле!


КОМЕНТАРИ (0)

КОМЕНТИРАМ


Add a new comment:

Разрешени тагове: <b><i><br>