6 ЛЕЙБЪЛА С ЛЮБИМИ ТЕНИСКИ

Вярвам, че с любима нова тениска, лятото тръгва меко и леко. Привличат ме тениски с красива визия и смислено съдържание, които обикновенно в последствие се оказват и малка инвестиция. За наше удоволствие, 6 лейбъла, които почитат красивата творческа мисъл.

ELEVENPARIS

www.elevenparis.com

ELEVENPARIS е френска марка, създадена от двама приятели преди повече от 10 години. Посланията на тениските им сa забъркани с доза хумор и непрекъснати намигвания към съвременната поп култура и изкуство. Не случайно, за марката се снимат иконични рок звезди като Iggy Pop, Daisy Lowe, Lenny Kravitz. ELEVENPARIS работят с фотографи от ранга на Terry Richardson и Mathieu César. Enjoy.

ELEVENPARIS t-shirts 

GRANIPH

http://www.graniph.com

Известна японска марка за тениски, която всеки месец може да ви изненада с мащабна селекция от над 100 нови продукта. Работят с талантливи илюстратори, дизайнери и фотографи по целия свят като Milton Glaser, Sam Haskins, Bob Gil, Kate Gibb, Mirokomachiko, Murgraph, Duane Dalton и много други. 

Любимата ми тениска е продукт на сътрудничеството им с controlbear (www.controlbear.com/). Тениската едновременно ме привлича с визия и силна идея. Ясна концепция и послание - класическо детско плюшено мече си маха главата. Неочаквано, извадено от обичайния контекст. А, аз съм фенка на неочакваните неща. На други тениски може да прочетете етикет с надпис “life is a joke”.

LES (ART)ISTS

http://www.les-artists.fr/

Младата френска марка се появява на пазара през 2012 година, като предлага тениски, вдъхновени от тези на отборите по американски футбол. Разликата е, че всяка тениска е посветена на известно име в модата, изкуството, музиката. На гърба на тениската, вместо номера на играча е отпечатана годината на раждане на артиста. И пак силната идея - връзката на нещо познато с нещо неочаквано, която минава през поп културата- грабва фенове по света. 

MAISON LABICHE

http://maisonlabiche.com

Отново си имаме работа с три френски таланта и силна концепция за основа. Марката стартира през 2011 година с колекция тениски, на които са бродирани имената на герои от култови филми като музикалната комедия “Grease”- бродерията е "pink lady", Dirty Dancing - бродерията е "big girls don’t cry", The big Lebowski - бродерията е “the dude” и т.н. Марката бродира за вас любимото име на ваш герой като ви дава възможност да си поръчате уникална тениска. 

 

DEAR DANA

http://www.deerdana.com

Тениската “SADE” на лейбъла DEAR DANA ми стана веднага любима. Двамата нюйоркчани илюстратори се вписват в тенденцията с културни намигвания и референции, като правят своя собствена селекция от герои вдъхновители като за всеки избран създават илюстрация. Сред тях са  Michael Jordan, Pablo Picasso, Grace Jones, музикалния продуцент RICK RUBIN и други приятели включително и домашни любимци.

DEERDANA

JACK LE BLACK

http://www.atelierjackleblack.com/

В сърцето на лейбъла пак седи френски артист и отново намига към локални или световни културни референции изградили детството му.

Сред любимите са тениска със снимка на Мишел Пфайфър и Ал Пачино от филма "Кръстникът" с хедлайн “La vie en rose” (живота в розово), или мъжка тениска “Fashion week”, с хедлайн “ти си сладка и добра, но толкова си тъпа”. По-фина е препратката с френския поет Бодлер и книгата му “Цветята на Злото” (Les Fleurs du Mal) - в случая на тениската е отпечатано “Ако някога ти подаря цветя, то това ще бъдат цветята на злото” (Si je t'offres des fleurs, c'est celles du mal).

JACK LE BLACK

Следвайки световните тенденции, предвиждам скоро някой млад предприемач да създаде лейбъл, който ще предлага тениски с български личности и културни референции. Малко положителни вдъхновители в тези страховити времена са ни добре дошли.

КОМЕНТАРИ (0)

КОМЕНТИРАМ


Add a new comment:

Разрешени тагове: <b><i><br>