ДЕЦАТА ЧУДО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ДИЗАЙН

ДЕЦАТА ЧУДО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ДИЗАЙН

Browns, Antoine+Manuel, Dennis Ericsson, Happy Pets, Pixelgarten.

Англия- Browns, Франция- Antoine+Manuel, Швеция- Dennis Ericsson, Швейцария- Happy Pets, Германия- Pixelgarten.

BROWNS (Англия) www.brownsdesign.com

Според известната в областта на изкуството издателска къща Victionary, студиото за дизайнBrowns са сред най-талантливите английски творци. Browns работят с хора и марки предимно в областта на изкуството - сред клиентите им са фотографската агенция Magnum, белгийски моден дизайнер Dries van NotenBAFTA (British Academy Television Awards). Самият основател на графичното студио Jonathan Ellery е артист със самостоятелни изложби в Ню-Йорк и Лондон. Интересно е как Browns успяват да съчетаят артистичните проекти с комерсиалните - дизайни за корпоративни годишни отчети, каталози и други рекламни материали, без да правят компромис с творческото мислене и естетика.

ELEVENPARIS t-shirts 

ANTOINE+MANUEL (Франция) www.antoineetmanuel.com

Френският дует Antoine + Manuel са заедно в личния и професионален живот 21 години! Членове са на AGI* - Световната Aсоциация на Графичните Дизайнери. Сътрудничат си с музеи, като самите те имат изложби в галерии и са работили за модни икони като Yves Saint Laurent, Christian Lacroix и за Cartier - последният им проект видео инсталацията “cartieroscope”. Артистите създават осем тематични картини колажи, които превръщат в живи като ги анимират. Прожекциите на 8-те филмчета са с ширина 135 метра и се разполагат в една от главните зали по стените и арките на двореца Grand Palais в Париж. Едно интересно преживяване за хората, които могат да усетят по толкова въздействащ начин светa на Cartier - бижутата, роклите, аксесоарите й. 

anotinemanuel.jpg

 AGI = Alliance Graphic Internationale. Организацията съществува повече от 50 години и да станеш неин член е постижение като Оскар-а за артистите. В най- елитният клуб за дизайнери артисти членуват разбира се най-талантливите дизайнери по света, отговорни за идентичността на световни марки и корпорации, както и с постижения в областта на дизайна на опаковки, плакати, илюстрации...http://a-g-i.org

DENNIS ERIKSSON (Швеция) www.denniseriksson.com

Шведът Dennis Eriksson, е наричан от професионалистите “геният на портретите” и безспорно е сред най-добрите скандинавски артисти. Илюстрациите му са като карикатури минус остатъчното ретро звучене - сурови и в същото време много живи. Визиите му се намират по витрините на Стокхолмския офис на рекламната агенция DDB, в книгата, която Шведска Асоциация за Туризма (STF) всяка година издава, или в различни културни популярни списания - Nylon Magazine, Form, Hollywood Life Magazine, Jane Magazine. Други клиенти: H&M, Unicef, DN, La Perla.

dennisericksoo.jpg

 HAPPY PETS (Швейцария) www.happypets.ch

“Докато работим, нашата цел винаги е била да си създаваме удоволствие, като се предпазваме да не правим много компромиси”. Швейцарците Happy Pets съчетават страстта и таланта си към татуировките, музиката и графичния дизайн. Визиите които създават имат неглиже вид, сякаш са нахвърляни, без претенция - много са леки. Стилът им e по-скоро антикомформистки. Самите те признават че малко се интересуват от модата и актуалните тенденции в графичния дизайн. Вдъхновение черпят от директните си ежедневни впечатления с различни хора и места. Happy Pets са сред дизайнерите поканени от Erik Kessels за изложбата по случай откриването на Музея на Графичния Дизайн в Бреда. 

 happypets.jpg

PIXELGARTEN (Германия) www.pixelgarten.com

Градината на пикселите” (PIXELGARTERN) е студио за визуална комуникация, базирано във Франкфурт. Проектите им са мост между дизайн и изкуство, между 2D и 3D пространството - арт инсталации с три измерна типография - формите на буквите се създават от различни предмети, като за корицата на френското списание 6MPPIXELGARTERN използват хартията не само за да рисуват, но и за да създават три измерни предмети. И така забърквайки дигиталното с аналоговото се ражда нещо ново и интересно.  

 pixelgarten.jpg

Други вдъхновяващи в областта на графичния дизайн артисти:

Англия - SCOTT KING www.scottking.co.uk, EUROPA www.europaeuropa.co.uk/, 

Швейцария - Billy Ben  www.billyben.ch/

Швеция - AL MURPHY www.woo.se/al-murphy/

  

 

КОМЕНТАРИ (0)

КОМЕНТИРАМ


Add a new comment:

Разрешени тагове: <b><i><br>